2014. július 16., szerda

Jen dúsított Cézár salátája

A családom szereti a Cézár saláta, de egy egész ebéd vagy vacsora van belőle mivel dúsítom csirkével (vagy maradék grillezett, vagy serpenyőben sült darabok) és főtt tésztával. Hozzá tettem már karalábét, retket, bár az igazi cézár saláta csak salátával készül.

Hozzávalók
  • 1 fej római saláta
  • 2,5 dkg főtt tészta (mi a spirális tésztát szoktunk használni)
  • grillezett, vagy sült csirke darabok (amennyi megmaradt az elöző napból)
  • fokhagymás pirítós kockára vágva
  • karalábé, retek, vagy más zöldségek
  • Öntetthez
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 vagy másfél kis joghurt vagy tejföl, vagy keveréke
  • 3 ek citromlé
  • 2-5 fekete olivabogyó
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A saláta hozzávalókat összekeverjük.
  2. Az öntett hozzávalóit botmixerrel összeturmixoljuk, és ráöntjük a salátára.
Forrás: Tusz Jennifer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése