2014. július 24., csütörtök

Levendulás házi bailey's

Limara által inspirálva készítek levendula cukrot (kristálycukrot teszek a levendulára), és amikor már elmúlt a nyár, olyan recepthez használom, amiben el tudom képzelni a levendula illatát. Lehetne amúgy kandírozni is: tojásfehérjével kell egyenként a kis virágokat lefesteni alaposan, és ezt porcukorral szívószállal befújni bőven. ez már macera.... de micsoda tortadísz! Az én kedvencem: levendulás házi baileys. Mmmmm :)

Hozzávalók
  • 5 dkg levendulás cukorból karamell
  • 1 laza kávé forrón (hígabb kávéból 1 dl)
  • 450 ml tejszín
  • 1 tubus sűrített tej
  • 3-4 dl alkohol (attól függ mennyire magas az alkoholtartalma, de nagyon jó az akciós, elfekvő whiskey, brandy, konyak, törkölypálinka)
Elkész­ítés
  1. a karamellre (5 dkg levendulás cukorból) egy laza kávét (forrón praktikus, nálunk hígabb kávé szokott lenni, 1 dl kell) öntesz, h. fölolvadjon,
  2. aztán tejszínt (kb. fél liter /a 450 ml-es zacskó is pontyjó/) öntesz rá, teszel bele egy tubus sűrített tejet, és
  3. végül vmi alkoholt (én vmi gagyibb, akciósabb, elfekvőben levőt választok, whiskey, brandy, konyak, törkölypálinka - ki mit nem iszik meg magában) teszek bele - ebből 3 dl kell azért, h. íze legyen, de így egy kicsit harmatos, lehet nyugodtan 4 dl-t beletenni, vadabb alkalmakra persze többet.
  4. Jól összekavarod, kóstolod, összerázod, kóstolod (itt lehet esetleg még édesíteni, vagy erősíteni) behűtöd, és élvezed ツ
Beküldő: Szabó Gilinger Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése