2015. április 1., szerda

Tökös-lecsós csirkemáj

Kamra-és fagyasztóürítő főzőcském csúcspontján vagyok. Hogyan kerül a spagettitök a lecsós májba? Egy kis bátorság és kíváncsiság kellett hozzá. Kivettem a fagyóból egy zacskó tököt, de nem volt időm elkészíteni az eredeti ötletem szerint. Felhasználtam másképp! Plusz egy kis rost az ebédhez; és még finom is lett!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 10 cm kolozsvári szalonna
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • egy fél üveg lecsó (bio zöldségből)
  • 1-2 szem fagyasztott paradicsom
  • bors
  • egy kis csomag spagettitök
Elkészítés:
  1. A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A felkockázott kolozsvári szalonnát lepirítjuk, majd megdinszteljük rajta a felaprított hagymákat.
  3. Rádobjuk a májat, hagyjuk, hogy levet engedjen, és puhára főzzük.
  4. Mikor már majdnem kész a máj, mehet rá a paradicsom egészben, és a lecsót is ráöntjük. Annyi lecsót adjunk hozzá, hogy szinte ellepje a paradicsomlé.
  5. Összefőzzük, és végül hozzáadjuk a spagettitököt.
  6. Fűszerezzük, és fedő alatt hagyjuk, hogy összerottyanjon.
  7. Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése