2015. március 28., szombat

Tepsis csirkeszárnyak medvehagymás burgonyával

Heti egyszer minimum készítek valamilyen husit tepsiben sütve. Kisgyerek mellett nagyon gyorsan összedobom: valami jó kis pác a húsra, alá zöldségek, finom zöldfűszer, alufólia.

Hozzávalók:

  • 10-12 db csirkeszárny
  • frissen őrölt bors
  • néhány löttyintés Worcestershire-szósz
  • pici méz (a végén)
  • néhány löttyintés almaecet
  • 10-15 szem burgonya
  • kókuszzsír
  • 1 csokor medvehagyma
  • alufólia
Elkészítés:
  1. A csirkeszárnyakat megtisztítom, megmosom.
  2. A burgonyát meghámozom, hasábba vágom. A tepsi alján szétterítem, és kókuszzsírral jól megkenem. Majd egy csokor medvehagymát apróra vágok, és azzal együtt átforgatom.
  3. A szárnyakat sózom, borsozom, Worcestershire-szósszal, almaecettel meglocsolom, és a burgonyára halmozom. Újra átforgatom, hogy a só a burgonyára is jusson. (Nem sózom külön.)
  4. Alufóliával lefedve kb. 40-50 percig párolom, majd sütöm tovább 200 fokon, amíg kellően barna és ropogós lesz a hús és a burgonya is.
  5. A szárnyakat pici mézzel is megcsurgatom a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése