2015. július 19., vasárnap

Görög parasztsaláta

Salátát ritkán készítek szakácskönyvből, mert inkább a hűtőben lévő dolgokból rögtönzök. Most azonban megosztok veletek egy finom és egyszerű salit. Szerintem a legtöbb hozzávaló megvan othhon mindenkinél.

Hozzávalók:
  • 1 kis kígyóuborka
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 3-4 paradicsom
  • 1 kis hagyma
  • 3-4 szál friss petrezselyemzöld és bazsalikom
  • 1 kis fej saláta
  • 15 dkg feta sajt
  • Az öntethez
  • 2 ek fehérborecet
  • 3 ek citromlé
  • bors
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
Elkészítés:
  1. A zöldségeket felszeleteljük hosszú csíkokra. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
  2. Az öntethez az ecetet és a citromlevet elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajat apránként hozzákeverjük (emulzió). Az oregánót is hozzáadjuk.
  3. A zöldségeket és a kockára vágott fetát egy szép tálon elrendezzük, majd az öntetet rácsorgatjuk.
  4. Ha kerti partira készítjük, tehetjük egy kis kancsóba az öntetet a saláta mellé.
  5. Tuningtipp: aszalt paradicsommal töltött olajbogyót adtam még hozzá.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése