2015. július 31., péntek

Libanoni paradicsomos bulgur grillezett házi sajttal

Könnyű, nyári, finom!

Hozzávalók:

  • 3 csésze bulgur
  • 3 paradicsom (mehet több is)
  • 4 ek paradicsomszósz 1 csésze vízben feloldva (vagy befőzött paradicsomlé)
  • 3 hagyma (gyerkőc miatt csökkentsük)
  • olívaolaj
  • bors, fehérbors
  • tuning tipp: friss zellerzöld/petrezselyemzöld/bazsalikomlevél
  • házi sajt
Elkészítés:
  1. A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk az előzőleg megmosott, leszűrt és lecsöpögtetett bulgurt.
  3. Összekavarjuk, majd jöhet a kockára vágott paradicsom, majd felöntjük a paradicsomlével.
  4. Fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon főzzük.
  5. Annyi víz kell rá, hogy először szinte ellepje, majd ha szükségesnek tartjuk, pótoljuk a vizet.
  6. 15-20 perc alatt puhára fő.
  7. Vigyázzunk, hogy le ne égjen.
  8. A végén friss fűszernövénnyel ízesíthetjük, és hagyjuk letakarva, hogy az összes vizet felszívja.
  9. A sajtot közben vastag szeletekre vágjuk, és a felhevített grillserpenyőben csíkosra sütjük a szeletek mindkét oldalát. Egy pici olívaolajat locsolhatunk alá.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése