2015. december 3., csütörtök

Céklás-lilahagymás fordított pite (Tarte Tatin)

Zizi kalandjai ihlette ezt a fordított pitét. Karamellizált cékla és hagyma jó kis leveles tésztával.

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb cékla
  • 1 hatalmas lilahagyma
  • 2-3 ek almaecet
  • nádcukor
  • őrölt kömény
  • 3-4 ek vaj
  • leveles tészta (Tante Fanny nálam)
  • borsikafű
Elkészítés:
  1. A céklát és a hagymát megtisztítom, és vékony karikákra vágom.
  2. A vajat megolvasztom egy serpenyőben, majd rádobom a céklát és a hagymát. 
  3. Felöntöm az ecettel, majd hozzáadom a nádcukrot, és lassan sütni kezdem. Időnként megforgatom, megkavarom. 
  4. Fűszerezem sóval, köménnyel és borsikafűvel.
  5. Miután így sütöm kb. 15 percig, és kissé megpuhult a cékla, egy piteformába szedem.
  6. Előzőleg erre a formára ráterítem a leveles tésztát, és körbevágom.
  7. A maradékot is félreteszem.
  8. A zöldséget beborítom a tésztalappal, majd befedem a maradékkal. Nem baj, ha hullámos, kusza, mert ez lesz a süti alja.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben további 20-25 percig sütöm barnulásig, majd 15 percig pihentetem.
  10. Egy nagy tányér segítségével végül kifordítom a pitét.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése