2015. december 29., kedd

Párolt kelbimbó saláta mandulával

Egy nagyon egyszerű és egészséges köret. Nálunk a karácsonyi menü része volt.

Hozzávalók:

  • egy nagy adag kelbimbó
  • egy marék mandula
  • vinaigrette öntet:
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • fél ek méz
  • 1 tk mustár
  • 4-5 ek olívaolaj
Elkészítés:
  1. A kelbimbót megtisztítjuk, és párolóbetétben megpároljuk néhány perc alatt.
  2. A mandulát felszeleteljük, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
  3. A vinaigrette mártást összeállítjuk, jól megkeverjük, vagy egy kisebb befőttes üvegben összerázzuk, és ráöntjük a salátára.
  4. Melegen tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése