2015. december 12., szombat

Karaj savanyú káposztával és almával sütve

Kaptam 12 szép szelet karajt, és gyorsan szétnéztem a hűtőben, hogy mivel dobhatnám fel. Sokszor félek a már felszeletelt karajból a rántott húson kívül mást készíteni, mert el akarom kerülni, hogy rágós vagy száraz legyen. Ebben az ételben viszont a husi garantáltan puha és omlós marad.

Hozzávalók (3 személyre):

  • 12 szelet karaj
  • kókuszzsír
  • 1 alma
  • savanyú káposzta
Elkészítés:
  1. Kenjünk ki egy hőálló tálat a zsiradékkal.
  2. Fektessük rá a hússzeleteket, egymás mellé, szorosan. Enyhén sózzuk meg.
  3. Reszeljünk le egy meghámozott almát, és terítsük szét a húson.
  4. Fedjük be vastagon savanyú káposztával, majd először alufóliával lefedve süssük addig, amíg a hús meg nem puhul. Kb. 30-50 perc, a karaj vastagságától is függ.
  5. Végül fólia nélkül süssük még további 10-20 percig.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése