2016. február 26., péntek

Lencsés-sütőtökös golyócskák

Nagyon finom és egészséges étel. Könnyen elkészíthető, és igen laktató. Az Ízek és érzések magazin hasonló receptje ihlette ezt a fogást.

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt lencse
  • 15 dkg sült sütőtök pürésítve
  • olívaolaj
  • fél dl házi paradicsomlé
  • 1 lilahagyma felkockázva
  • borsikafű
  • 3-4 ek kesudió és mandula (napraforgó, tökmag stb.) pirítva, ledarálva
Elkészítés:
  1. A lencsét előző este vízbe áztatjuk, majd másnap alaposan átmossuk, és puhára főzzük.
  2. A lilahagymát apró kockára vágjuk, a sütőtökpürével olívaolajon összesütjük. Egy kis paradicsomlével felöntjük.
  3. A kesut és a mandulát egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd késes robotgépben ledaráljuk.
  4. Hozzádunk annyi kesus-mandulás "lisztet", amennyi szükséges ahhoz, hogy golyót tudjunk formázni.
  5. Az összetevőket összekeverjük, fűszerezzük a masszát.
  6. Apró golyókat készítünk, és már tálalhatjuk is.
  7. Megszórhatjuk még a magliszttel, vagy meghempergethetjük bármilyen maglisztben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése