2016. február 16., kedd

Ropogós és fűszeres batáta héjában sütve

Végre sikerült igazán ropogós batátát készítenem. Ami viszont ebben különösen ironikus, hogy a kisfiam közölte evés közben a maga kis nyelvén, hogy inkább a puhát szereti. Így nekem maradt az összes ropogós héj. :) 
Fűszerezéskor használjuk a fantáziánkat! Nagyon izgalmas ízhatást érünk el, ha egy pici édeskés fűszert is adunk hozzá.

Hozzávalók (3 személyre):

  • 7-8 batáta
  • finomítatlan olaj/kókuszzsír
  • 3 ek keményítő (elhagyható)
  • fűszerek: só, paprika, rozmaring, borsikafű
  • egyéb fűszerezési lehetőségek: szárított fokhagyma, chilipor, cayenne bors, fahéj, szerecsendió, római kömény
Elkészítés:
  1. A batátát jó alaposan megmossuk, majd megszárítjuk. Ezen a ponton a gyerekek is be tudnak segíteni. Szívesen szárazra törlik a batátát például. :)
  2. A gumókat negyedeljük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mintha hasábburgonyát szeletelnénk.
  3. Fűszerezzük, meglocsoljuk bőven az olajjal. Jól átforgatjuk.
  4. A keményítő révén még ropogósabb lesz a batáta. Ezt is rászórjuk, megforgatjuk alaposan.
  5. Kb. 30-40 perc alatt 200 fokon el is készül. Igyekezzünk egy akkora tepsibe tenni a batátát, hogy a hasábok ne érintkezzenek. Így lesz csak igazán ropogós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése