2016. február 18., csütörtök

Mazsolás-birsalmás marharagu

A karácsonyi menünket is meg szeretném veletek osztani. Idejében, mondhatjátok. De remélem, másnak is lapul még egy kis "boldog marha" a fagyasztójában. Ezt a fogást pörköltnek való húsból készítettem. Zseniálisan finom.

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 kg marhahús (lapocka/comb) kis kockákra vágva
  • olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1-1 kk őrölt gyömbér és fahéj
  • 10 dkg aranymazsola
  • őrölt bors
  • 1 ek vaj
  • 2 birsalma felszeletelve
  • 2 ek méz
Elkészítés:
  1. A húst megmossuk, a zsiradéktól és faggyútól megszabadítjuk, majd felkockázzuk, és a hűtőben olajjal leöntve egy napot érleljük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, majd apránként az edénybe tesszük, és lepirítjuk.
  3. Kisebb adagokban készítsük a húst.
  4. Hozzáadjuk a gyömbért, fahéjat, mazsolát. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ez több órát is igénybe vehet!
  6. Eközben a birsalmát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a vajon megsütjük. Mézzel megcsurgatjuk, majd a hússal együtt tálaljuk.
  7. Rizs illik hozzá köretnek.
Forrás: Ízek és érzések (2015. dec.) (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése