2016. április 5., kedd

Zöldborsós spagetti petrezselyemmel és parmezánnal

Szinte már semmi nincs a mélyhűtőnkben, nagyon készülünk az új szezonra. Ha akad azonban még egy kis tavalyi zöldborsó, feltétlen készítsétek el ezt a spagettit!

Hozzávalók:
  • egy nagy adag zöldborsó megpárolva 
  • 4 gerezd fokhagyma összenyomva
  • teljes kiőrlésű spagetti
  • olívaolaj
  • egy nagy marék petrezselyemzöld
  • borsikafű
  • reszelt parmezán
  • 1 tojássárgája
Elkészítés:
  1. A spagettit roppanósra főzzük jó sós vízben. Pici olajat is öntünk bele.
  2. Leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy merőkanálnyi adagot.
  3. A fokhagymát összenyomjuk, majd olívaolajon megpirítjuk.
  4. Jöhet hozzá a tészta főzővize.
  5. Majd főzzük néhány percig, és a tésztát is rászedjük.
  6. A tojássárgáját felverjük, majd hozzáadjuk, és jól elkavarjuk, hogy bevonja a tésztát.
  7. Majd jöhet a párolt borsó és a petrezselyem.
  8. Borsikafűvel és parmezánnal megszórjuk, és már tálalhatjuk is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.thegourmetrd.com/simple-spaghetti-with-garlic-peas-parmesan/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése