2016. március 24., csütörtök

Mandulás-medvehagymás brokkoli falatkák zöldséges barna rizzsel

Hozzávalók (2-3 személyre):
  • 2 csésze (cup) párolt brokkoli
  • 2 tojás
  • 1-2 ek vegán medvehagyma vaj/1-2 ek felaprított medvehagyma/petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1/2 csésze reszelt sajt
  • 2/3 csésze zsemlemorzsa
  • 2-3 ek darált pirított mandula (vagy kesu/napraforgó)
  • borsikafű
  • 1/2 tk só
  • egyéb fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A brokkolit párolóbetétben megpároljuk, majd krumplinyomóval összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit, majd kis golyókat formázunk, amelyek hosszúkás falatokká gyúrunk.
  4. Sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük. 15 perc után megfordítjuk a falatkákat.
  5. A barna rizst bő vízben főztem egy fej felaprított hagymával, sóval, borsikafűvel, borsóval és néhány rózsa brokkolival.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése