2016. augusztus 12., péntek

Aszalt sárgabarack és szilva

Guszti bácsi gyümölcseiből készülnek a finom aszalványok télire. Bár a kis rágcsálóm párhuzamosan pusztítja is őket.


Az öttálcás aszalóba legalább 2-3 kg szilva vagy barack fér bele, de lehet vegyesen is készíteni, vagy akár almaszeletekkel kipótolni az üres helyet. 1 kg gyümölcsből 4-5 marék aszalvány lesz. A végeredmény talán kevésnek tűnhet, de igen tápláló, rostdús és finom a házi aszalvány. Megéri kísérletezni!


A gyümölcsöt megmosom, leszárítom, és felezem, majd vékony csíkokra vágom. Így kb. egy-másfél nap alatt elkészül a legkisebb fokozaton (35 fokon), hogy az enzimek ne sérüljenek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése