2016. augusztus 19., péntek

Cukkinis gofri

Számomra az idei nyár sztárja ez a finom, ropogós gofri. Egy egész óriási cukkini belesült, és a család észre sem vette. :)

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

  • 2 közepes/1 óriási cukkini
  • 1 ek sütőpor (foszfátmentes)
  • 1 és 1/2 csésze (cup) liszt (nálam tönkölyliszt)
  • 1 csipet só
  • fahéj és vaníliapor ízlés szerint
  • 1 ek kókuszvirágcukor/méz (esetleg 1 banán) *elhagyható
  • 1 és 1/2 csésze tej (rizstej)
  • 2 nagy tojás
  • 1 marék mazsola
Elkészítés:
  1. A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, a puha, magvas részét kikanalazzuk.
  2. A reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljek. Picit besózzuk, és hagyjuk lecsepegni.
  3. Fél óra után leöblítjük, majd konyharuhába bugyolálva jól kicsavarjuk.
  4. A tésztához összekeverjük külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd elegyítjük, és végül hozzáadjuk a reszelt cukkinit.
  5. Elkeverjük.
  6. Előmelegítjük a gofri sütőt, a lapokat vékonyan kiolajozzuk, majd kb. 5 percig sütjük a gofrikat.
  7. Fontos, hogy ne pakoljuk őket egymásra, mert úgy hamar megpuhulnak. Szépen külön tányérokra fektetve ropogósak maradnak. Ez nekem az összes fajta gofrinál bevált eddig.
  8. Elhagyhatjuk a cukrot, vagy egy érett, összetört banánnal is ízesíthetjük.
  9. Cukormentes lekvárral vagy magában szoktam tálalni.

1 megjegyzés: