2018. április 17., kedd

Kelbimbóleves virsli karikákkal

Az elmúlt hónapokban rengeteg fagyasztott zöldborsót ettünk. Emellett sláger volt még az édesburgonya, a burgonya, a répa és a kelbimbó. Igazán sokat betermeltünk a tél végén.
Ez az egyszerű leves nagyon ízlett az egész családnak.

Hozzávalók:
  • vaj/olaj
  • 1 fej vöröhagyma
  • 2-3 szem burgonya
  • bors
  • fél liter zöldségleves
  • fél kg kelbimbó
  • 2 dl növényi tej (nálam rizstej)
  • zsályalevél
  • füstölt virsli (vagy piaci vagy amit még megtűrök itthon, az a Lidl-ös kölyökvirsli)


Elkészítés:
  1. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
  2. A felkockázott burgonyát is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk, és fedő alatt pároljuk 10 percig.
  3. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel és egy bio leveskockával).
  4. Majd főzzük a burgonyát.
  5. Közben a kelbimbót is megtisztítjuk, és amikor már szinte puha a krumpli, hozzáadjuk.
  6. Felforraljuk, és jöhet bele a növényi tej.
  7. A zsályát is hozzáadjuk a virsli karikákkal, majd további 3-4 percig főzzük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Ízek és érzések magazin receptje nyomán)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése