2018. április 22., vasárnap

Teljesen vegán spenótos-mángoldos quiche brokkolival

Még mindig a tej-és tojásmentesítés jegyében reformálgatom a klasszikus családi kedvenceinket. 
A pite tésztája nem jelentett gondot eddig, de a tölteléken sokat kellett agyaljak, hogy legalább olyan krémes legyen, mint a tojásos változat - mert én úgy szeretem. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg tejmentes margarin
  • 2-3 ek hideg víz
  • 1 szál újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 dl sűrű kókusztej vagy kókuszkrém (abból kevesebb) <most a Coco4me a nagy felfedezettem>
  • 1 csokor mángold
  • 3-4 marék spenót
  • egy adag párolt brokkoli
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • növényi sajt a tetejére (Violife)
  • olaj
Elkészítés:
  1. A pitetésztát begyúrom, fóliába csomagolom, és behűtöm fél órára legalább.
  2. Majd kinyújtom, és egy kilisztezett-kivajazott piteformába simítom. Késsel megszurkálom, és elősütöm kb. 15 perc alatt.
  3. A hagymákat közben megpárolom olajon, mehet rá a vizes mángold és spenót felaprítva. Megfonnyasztom, majd felöntöm a kókusztejjel.
  4. Jön a pehely és egy kis só.
  5. Botmixerrel pürésítem, majd a félig sült tésztába simítom.
  6. Kirakom egy kis párolt brokkolival, megszórom reszelt sajttal, és még legalább 20-25 percig sütöm 200 fokon.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése