2018. április 10., kedd

Kókusztejszínes spenótos csirkeragu

Még mindig teljesen tejmentes diétán vagyunk. Igyekszem egyre több zöldet a srácok tányérjára rakni. Ugyan nagyon szeretjük nyersen enni a spenótot, de most kicsit sokat szereztem be belőle. Így egy nagy adag, már kissé fonnyadt spenót fantasztikus átváltozását örökíti meg ez a recept. 

Hozzávalók (5-6 személyre):

  • 1 kg csirkemell felkockázva
  • 1 vöröshagyma és 1 lilahagyma
  • 4-5 ek sűrű minőségi kókusztejszín
  • 2-3 dl rizstej
  • olaj
  • 1-2 marék növényi sajt reszelve (Violife)
  • fél kg spenót
Elkészítés:
  1. A csirkemellet felkockázzuk, és wokban enyhén lepirítjuk a hagymával együtt. Ha kapott már egy kis színt, rizstejjel felöntjük, és tovább puhítjuk.
  2. A spenótot csak úgy vizesen még egy pici vízben megpároljuk, majd leturmixoljuk botmixerrel. Pici rizstejjel felöntjük.
  3. A csirkéhez keverjük a spenótos masszát és a kókusztejszínt. Összefőzzük, majd belereszeljük a sajtot.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése