Az egyszerűsítés a konyhában is jót tesz néha az embernek, főleg amikor olyan dologra vállalkozik, mint a panírozás. Ez a leves tehát inkább egy egyszerű smoothie tányérban tálalva. Bevallom őszintén, talán panírozni utálok a legjobban a világon. Nem is tartom egészségesnek a forró olajban sült kirántott dolgokat, de nagyon finom, úgyhogy évente egyszer-kétszer én is beadom a derekam. Meg persze a nyári menüben legalább egyszer szerepelnie kell a jó öreg rántott cukkininek.
Mióta tej-és tojásmentesen étkezünk, egyszer próbáltam magamtól panírt fabrikálni, de mire kisült a rántott hús, levált róla szinte a fele.
Most az Ízőrző blogban szembe jött velem egy vegán paníros poszt, így gondoltam újra nekiveselkedem, ha már van egy szép, friss cukkinim és egy gyönyörű padlizsánom a hűtőben. Nagyon nem bántam meg. A bunda szinte tökéletes lett! Azért csak szinte, mert természetesen enyhén érezhető egy kis lisztes íz a keményítő miatt, de számomra nem volt zavaró.
- egy nagy adag dinnye
- néhány szem őszibarack
- növényi tej
- vaníliapor
- egy kis doboz kókusztejszín
- egy pici porcukor/porított nádcukor
Elkészítés:
- A gyümölcsöket összeturmixolom a növényi tejjel és ízesítem a vaníliával.
- A kókusztejszínt a cukorral néhány perc alatt elektromos habverővel krémes habbá verem, majd a hideg levessel együtt tálalom.
- csicseriborsóliszt (1.)
- keményítő + víz (2.)
A panírozás menete:
- A cukkini magvas részét kikaparom, tehát az én rántott cukkinim patkó formájú.
- Besózom a szeleteket, majd egy kicsit állni hagyom őket.
- A szeleteket kinyomkodom, és a csicseriborsólisztbe forgatom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése