2018. július 21., szombat

Padlizsánkrém sült paradicsommal és friss petrezselyemmel

A héten végre újra tudtam önkéntes segítőként átvételezni. Nagyon felemelő érzés volt, és sok-sok taggal váltottam szót ezalatt a néhány óra alatt. Sok ötletet kaptam a heti főzéshez, és volt időm átgondolni, hogy miből mi készüljön a nyaralás előtt.
Kicsit feldolgozósabbra vettem a figurát, hiszen felelősséggel tartozunk a zöldségeink iránt (is), és nehogy már valami a kukába kerüljön csak azért mert nyaralunk. A mángoldokat megdinszteltem, és a fagyasztóba dugtam. A padlizsánokból pedig Gömöriné Anikó ötlete nyomán elkészítettem a saját paradicsomos padlizsánkrémemet. Tavaly nyáron több adag Stahl Judit-féle sült paradicsomot tettem el a fagyasztóba. Szégyen, nem szégyen, én bizony most használtam fel az utolsó zacskóval, de frissen is készíthettek hozzá. Sőt! Próbáljátok ki! Recept a LINK alatt!
A majonézes padlizsánkrém nem jó opció most nekem a diétám miatt. Többek között tojást sem fogyaszthatok sajnos, így valami új ízre vágytam. A sült paradicsom mellé sok-sok illatozó sült fokhagyma és egy-két friss paradicsom is került.
Az elkészült krém fele csatos üvegbe ment a hűtőbe, a másik fele pedig a fagyasztóba.

Hozzávalók (5-6 személyre):
  • 3 közepes padlizsán
  • 4-5 gerezd fokhagyma (ezek jó nagy gerezdek)
  • 3 szem paradicsom
  • egy kisebb adag Stahl-féle sült paradicsom, a héjakból kinyomkodva a belsejük
  • olaj
  • egy fél csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
  1. A padlizsánt felkockázzuk, és besózzuk.
  2. A fokhagymát felszeleteljük, és aranybarnára sütjük az olajban.
  3. Erre jön a padlizsán. Én nem hagytam túl sok időt állni a besózott padlizsánnak.
  4. Mikor már puhulni kezd, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, és kb. 10-15 percig sütjük kavargatás mellett.
  5. A petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük.
  6. Hűtve fogyasztjuk.
  7. Fagyasztható is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése