Sok szempontból nagyon kellemes alternatívája a sült krumplinak: kevés olajjal sül egy méltatlanul elhagyagolt zöldségből és finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 nagy zeller (kb. 1,3 kg)
- 3-4 evőkanál földimogyoró vagy más növényi olaj
- 1 evőkanál currypor
- Hámozzuk meg a zellert, majd vágjuk hasábokra.
- (Ez a lépés szerepelt a receptben, de szerintem elhagyható) Egy nagy lábasban forraljunk fel sós vizet, dobjuk be a zellerdarabokat és blansírozzuk kb. 1-2 percig. Szűrjük le, csöpögtessük le.
- Keverjük össze az olajjal, a curryvel és sóval. Kevergessük addig, míg jól beborítja ez a keverék.
- Terítsük a hasábokat tepsibe, ügyeljünk rá, hogy egy rétegben legyen (lehet, hogy csak kettőbe fér).
- 230 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.
Forrás: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1145/celeriac-oven-chips (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése