Nagyon kellemes ez az étel sok szempontból: rendkívül kevés munkát igényel, jól előkészíthető az a kevés is, és nem másodlagos, de nagyon finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 csomó metélőhagyma felaprítva
- A mártáshoz:
- 1 dl olaj vagy 5 dkg vaj
- 0,5 dl borecet
- 0,5 dl ketchup vagy 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál mustár
- csipet cukor
- só, őrölt bors
- A kivert, besózott hússzeleteket egymás mellé, vagy félig egymásra borítva a vékonyan kiolajozott tepsire, vagy olajozott alufóliára fektetjük.
- Kikeverjük a mártást a fenti hozzávalókból és megkenjük vele a hússzeleteket, végül rászórjuk a metélőhagymát.
- A tepsit alufóliával befedjük és a húst 200 °C-os sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Forrás: F. Nagy Angéla: A család szakácskönyve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése