Ez volt az a pizza, amiről aztán a francia hagymalepény eszembe jutott, bár ez kevesebb hozzávalót igényel és sajt nélkül is rendkívül finom, én szalonnával csináltam. Töltött pizzának nem próbáltam, de a könyv szerint úgy is jó.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g pizzatészta
- 1 kg hagyma
- 20 g vaj vagy margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db olajos szardínia/10-12 db ringli/50-100 g füstölt szalonna.
- 100 g olajbogyó
- 1 mokkáskanál oregánó
- 5-6 evőkanál olaj
- só, bors
- A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a zúzott fokhagymával együtt a vajon üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajbogyókat ahogy szimpatikus feldaraboljuk.
- A tésztát kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk, megrakjuk a hagymával, tetejére rendezzük a szardíniákat (ringlit vagy szalonnát) és az olajbogyókat, megszórjuk az oregánóval, meglocsoljuk a maradék olajjal és előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) 25-30 percig sütjük.
Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 pizza és tészta
Ez mennyei! Tessék elkészíteni! Mi csak szalonnával és hagymával nyomtuk. Hardcore!
VálaszTörlés