A zöldséges vagy zöldfűszeres túró mindig jó vacsora lehet, ahogy ezt korábban feltett receptekből, mint a sárgarépás vagy céklás túrókrémek is látszott. Ez a verzió a hónapos retek héjától épp csak enyhén rózsaszínes, úgyhogy az ettől a színtől idegenkedők is bátran kóstolják meg.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 csomó retek
- 125 g túró
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- só, bors
- A retek 1/3 részét szeleteljük vékonyra, ez lesz a dekoráció.
- A másik 2/3-ot vágjuk apróra, vagy robotgéppel reszeljük le.
- Keverjük össze a túrót, a tejet, az apróra vágott retket és a fűszereket.
- A vékonyra szeletelt retekkel díszítve, vajas kenyérre kenve kínáljuk.
Forrás: Dr. Oetker szakácskönyvtár: Ínyencfalatok reggel, napközben és este
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése