Rizottó tejmentesen? Éppenséggel lehetséges. :))) Ha valakinek a tej nem okoz gondot, ki ne hagyja a vajat és a parmezánt, de én itt most a diétás változatot publikálom. Íme:
Hozzávalók:
- 20-30 dkg arborio rizs (nem a reklám helye, de nekem a Spar márkájú eléggé bejött)
- 2-3 db cékla
- 3 ek balzsamecet (lehet bor is)
- 2-3 ek kókuszzsír
- 2-3 fej lilahagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 liter alaplé (maradék húsleves/zöldségleves)
- só
- bors
- kakukkfű
- olívaolaj
- sütőpapír
Elkészítés:
- A céklákat megfelezzük, picit megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel bőven megszórjuk, majd mehet a sütőbe olívaolajos locsolást követően. Sütőpapírt tehetünk alá. Puhára sütjük kb. 30-40 perc alatt.
- Ezt követően a céklát botmixerrel pépesítjük.
- A hagymákat megdinszteljük a 2-3 ek kókuszzsíron.
- A rizst a hagymás olajon kevergetés mellett lepirítjuk, majd egy-egy evőkanál húslevest szedünk rá, és folytonos kevergetés mellett megfőzzük.
- A lét pótolgatva főzzük a rizst.
- Végül hozzákeverjük a céklapürét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az egész rizottót.
- Esetleg fedő alatt pihentetjük még egy picit a láng elzárása után.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése