Ez az a quiche ami Schäffer Erzsébetnek készült. Igazi téli-tavaszi quiche kombináció, benne a gumós téli zöldségek, miközben már ott virul a friss zöld a tetején!
Hozzávalók
Hozzávalók
- A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- só
- hideg víz szükség szerint
- A töltelékhez:
- csíkos cékla
- csicsóka
- sajt
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 db tojás
- só, bors,
- turbolya
- Szükség szerinti hideg víz hozzáadásával a morzsás keverékből gyúrjunk tésztát és pihentessük a hűtőben 30 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra
- Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük egy pitesütő formába. Süssük vakon 10-15 percig.
- Pirítsuk meg a csíkos céklát és a csicsókat a sóval és a borssal, majd tegyük a tészta alapba. Keverjük ki a tejfölt a tojásokkal, sóval, borssal és öntsük a töltelékre. Szórjunk sajtot és turbolyát a tetejére.
- Süssük 160 °C-on 30-40 percig.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése