Két kedvenc hozzávalóm egy fazékban: csirke és kelbimbó. Sokszor készítek ilyen 15 perces ragut. Az alapanyagokat szabadon variálom, és mindig nagyon finom a végeredmény!
Hozzávalók:
- fél kiló kelbimbó
- 20-30 dkg csirkemell
- 2 hatalmas lilahagyma
- 2-3 ujjnyi kolozsvári szalonna
- só
- bors
- 2-3 löttyintés balzsamecet
- házi paradicsomlé
- olívaolaj
Elkészítés:
- A kelbimbót megtisztítom, beáztatom, majd lobogó vízben megpárolom (félpuhára).
- Egy fedővel rendelkező, nagy serpenyőben lepirítom a felkockázott szalonnát. Egy pici olívaolajat is löttyintek hozzá.
- Rádobom a felaprított hagymát. Én kifejezetten szeretem, ha nagyobb darabokban marad. Megpárolom.
- A húst felkockázom, majd a serpenyőbe dobom, és kevergetés mellett fehérre sütöm.
- Amikor már kevés leve van, felöntöm a paradicsomlével és a balzsamecettel.
- Még egy picit sütöm a húst, majd hozzáadom a megpárolt kelbimbót.
- Fedő alatt összesütöm, picit párolom.
- Fűszerezem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése