Elvileg a recept négy személyre szól, de szerintem inkább a duplája. A felét csináltam, az négy embernek is bőven elég. Teljesen hússzerű az élmény, ahogy az ugyanebből a könyvből származó vega zabfasírtos hamburger is.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g rozspehely
- 150 g teljeskiőrlésű liszt
- 150 g cukkini
- 100 g sárgarépa
- 150 g padlizsán
- 100 g póré- vagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerek: csili, bazsalikom, római kömény, koriander, borsikafű, natúr ételízesítő, só
- a sütéshez olaj
- pálcika
- A rozspelyhet kb. kétszeres mennyiségű ételízesítős, sós vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk.
- A zöldségeket tisztítás után lereszeljük, a hagymát finomra vágjuk.
- A rozspelyhet leszűrjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
- A masszát pálcikára nyomkodjuk vagy fasírttá formázzuk és kevés olajon sütjük.
Forrás: Napfényes alapítvány: Gabonaételek - a Nap ajándékai
Holnap ez lesz az ebéd, nyamm!
VálaszTörlésHogy ízlett?
VálaszTörlésÖööö, még nem értem ide. Közben mindig mást főzök :D De lassan elkészítem, kezdek kifogyni az ötletekből :D
VálaszTörlés