Nagyon finom, tartalmas leves, amit egy kis sajtos pirítós még azért fel tud dobni. Méz nélkül is elég édes.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 40 dkg mélyhűtött morzsolt csemegekukorica
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál natúr ételízesítő
- 1 csapott teáskanál só
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- esetleg 2 evőkanál méz
- A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk a vajon. Felöntjük egy liter vízzel, rászórjuk az ételízesítőt és sót.
- Addig főzzük, míg a kukorica meg nem puhul, közben kikeverjük a keményítőt a tejszínnel.
- Amikor a kukorica puha, besűrítjük a tejszínbe kevert keményítővel.
- Ízlés szerint kevés mézet is csurgathatunk a levesbe.
- Tálaláskor a levest sajtos pirítósra szedjük.
Forrás: Kisa Judit - Somogyi Gyöngyi: Napról napra a teljes értékű konyhában
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése