A recept 3 személyre szól és nagyon finom. Ha csökkentenénk a húsfogyasztást, de szeretjük a paradicsomszószt húsgombóccal, ez egy tökéletes alternatíva.
Hozzávalók
Hozzávalók
- A gombóchoz:
- 15 dkg rizs
- 15 dkg dió
- 15 ml olaj
- 1 db tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, piros arany
- A szószhoz:
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 dkg cukor
- pirospaprika
- 1/2 liter paszírozott paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 szelet zeller
- A kiskockára vágott hagymát megdinszteljük a 15 ml olajon.
- Beletesszük a megmosott rizst és másfélszeres vízben félig megfőzzük.
- Ledaráljuk a diót és a kihűlt riszhez öntjük, adunk hozzá 1 db tojást és a fűszereket, majd gombócokat formázunk belőlük.
- Egy lábasba beletesszük a gombocokat, mellé 2 db zöldpaprikát és 1 szelet zellert megtisztítva, 1,5 dl vizet is öntünk rá és a fél liter paradicsomot, lassú tűzön együtt főzzük, néha megrázzuk vagy óvatosan megkeverjük, hogy le ne égjen/én az alját megkenem olajjal/, majd 1 csapott evőkanál lisztet kikeverek piros paprikával, vízzel és behabarom.
- Teszek bele 1 evőkanál cukrot és pár percig forralom.
Beküldő: Fülöpné Marika
Még húsgombócot sem készítettem soha, szóval most ezzel kezdek. :) Milyen rizs kell hozzá?
VálaszTörlésMegkérdeztem, sima egyszerű fehér rizs került bele.
Törlés