2013. augusztus 23., péntek

Északi stílusú céklasaláta

Rengeteg céklasaláta van már a blogon, de ez északi stílusú olyan finom, hogy érdemes kipróbálni. Nálam szoros második a citromlével, olívaolajjal és fokhagymával elkevert cékla után. 
Kell hozzá:
  • 2 közepes cékla megfőzve vagy megpárolva
  • 1 nagy krumpli megfőzve
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 közepes lilahagyma fele vékony félkörökre vágva
  • 5 dkg füstölt hal
  • 2 ek tejföl
  • nagy csokor kapor
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A főtt céklát és krumplit kisebb kockákra vágjuk, összekeverjük az olajjal és az ecettel, tepsibe borítjuk, és kb. 20-25 percig sütjük, hogy kicsit ropogósak legyenek, de ne száradjanak ki.
  2. Ha kicsit meghűltek, összekeverjük őket a többi hozzávalóval. Melegen és hidegen egyaránt finom.

Forrás: Lavender and Lovage blog (http://www.lavenderandlovage.com/2012/01/hot-beetroot-and-potato-salad-with-smoked-trout-and-dill-cream.html) (ford. Dudik Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése