2013. szeptember 9., hétfő

Fetás kuszkusszal töltött gömbcukkini


Finom és egyszerű!

Hozzávalók:
  • 1 gömbcukkini
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 fél doboz feta
  • 2 paprika
  • 3 paradicsom
  • néhány zellerlevél
  • lilahagyma karikára vága
  • bors
  • fokhagymás joghurt a tetejére
  • olívaolaj
Elkészítés:

  1. A cukkinit megtisztítjuk, megfelezzük, a közepét kikaparjuk, a belsejét sózzuk és borsozzuk.
  2. A cukkinit kívül és belül is megkenjük olívaolajjal.
  3. A kuszkuszt felöntjük annyi sós forró vízzel, amennyi épp ellepi, lefedjük a lábast, és hagyjuk, hogy felszívja a vizet.
  4. A zöldségeket apróra vágjuk, és a fetával együtt a kuszkuszhoz keverjük.
  5. Hozzáadjuk a zellert is, majd a cukkinibe töltjük.
  6. A sütőt közben előmelegítjük.
  7. A cukkini tetejére karikára vágott lilahagymát teszünk, majd fokhagymás joghurttal megcsorgatjuk.
Forrás és fotó: Lengyel Zsuzsa

3 megjegyzés:

  1. jól hangzik!! ;) mennyi ideig sütöd? 30 perc? 200 fok? eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 200 fok igen, kb. 30-40 perc: én úgy szeretem, hogy még kicsit keményebb a cukkini húsa, azért nem is írtam sütési időt

      Törlés