2014. február 13., csütörtök

Karalábé krémleves

Újabb téli kedvencem. Így hamar elpusztítunk egy egész giant karalábét. A fele mehet levesnek, a másik felét nyersen elrágcsálja a család.

Hozzávalók:
  • fél óriás karalábé
  • 2-3 ek minőségi vaj
  • bors
  • egy bio leveskocka (elhagyható)
  • vegamix
  • 1 apróra felkockázott fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
  • A karalábét és a fehérrépát apróra felkockázzuk, majd szintén felaprított, vajon megfuttatott hagymán megpároljuk.
  • Fedő alatt puhára pároljuk egy pici folyadékkal (vagy anélkül).
  • Sózzuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
  • Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a puha zöldségeket botmixerrel pürésítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése