2014. február 13., csütörtök

Nyers cékla-répa saláta mozzarellával

Vitamin, ásványi anyagok, méregtelenítés, vérképzés, lúgosítás - szóval egy nagy adag nyers cékla a tányéron.


Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 alma (elhagyható)
  • 2 csomag mozzarella (fetával intenzívebb)
  • 2-3 ek tökmagolaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csurgatás citromlé
  • bors
Elkészítés:
  1. A céklát és a répát vékony szálakra vágjuk (esetleg reszeljük). Én most ropogósan szerettem volna elfogyasztani. Mehet hozzá a feldarabolt alma.
  2. A mozzarellát is feldaraboljuk.
  3. A zöldségeket enyhén megsózzuk, majd jöhetnek az olajok és a bors.
  4. Jól összekeverjük a hozzávalókat.
  5. Főtt barna rizzsel fogyasztottam, de remek körete lehet bármilyen húsételnek (főként a cékla lúgosító hatása miatt ajánlott a nehezebb ételek mellé fogyasztani.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése