2014. április 4., péntek

Máktorta mascarpone krémmel

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porrá őrölt Xilit (vagy ugyanannyi porcukor)
  • 6 tojás
  • 15 dkg Xilit (vagy kristálycukor) (csökkenthető a mennyiség)
  • 10 dkg búzaliszt
  • 6 g foszfátmentes sütőpor
  • 25 dkg frissen darált mák
  • 1 ek tej 
  • 1 bio citrom reszelt héja
A töltelékhez:
  • 20-25 dkg mascarpone
  • 2 és fél dl tejföl
  • vaníliapor
  • pici Xilit ízlés szerint
  • pici citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A sütőt 165 fokra melegítjük elő.
  2. A darált mákos elkeverjük a leszitált liszttel és a sütőporral.
  3. Egy 23 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  4. A puha margarint a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a pici tejet.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját egyesével hozzákeverjük az előző masszához.
  6. A fehérjét felverjük az 15 dkg cukorral. Krémes habnak kell lennie.
  7. A hab 1/3-át hozzáadjuk a margarinos krémhez egy lyukas keverőkanál segítségével.
  8. A maradék is rászedem a krémre, majd hozzáadom a lisztes keveréket, és az egészet szépen, óvatosan elkeverem.
  9. Mindezt a formába töltöm, és kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.
  10. A tésztát kihűtöm, félbe vágom, és a krémmel megtöltöm. A tetejét is lekenem a krémmel.
  11. Egy éjszakára hűtőben pihentetem a formában.
Forrás: Rama receptkönyv (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése