2014. április 20., vasárnap

Spenóttekercs sárgarépás sajtkrémmel

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 1 ek vaj
  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1/2 tasak (6 g) foszfátmentes sütőpor
A krémhez:
  • 2-3 db főtt sárgarépa
  • 10 dkg krémsajt (egy tömlőnyi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítés:
  1. A spenótot megmossuk, felaprítjuk, majd az 1 ek olajon megfonnyasztjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A sárgáját habosra keverjük, majd beledolgozzuk a spenótot, a lisztet, a keményítőt és a sütőport. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a két masszát.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsin elsimítjuk. Ez lehet egy gáztepsi is, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, egy nedves konyharuhára kifordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A töltelékhez megpároljuk/főzzük a répát, és mixerben krémet készítünk a sajtkrém és a fokhagyma hozzáadásával. Sózzuk, borsozzuk szükség esetén.
  6. A kihűlt tésztát megkenjük a massszával, majd szorosan (nekem ebben a mozdulatban még fejlődnöm kell) feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  7. Friss salátával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése