2014. augusztus 12., kedd

Cukkinis-hagymás-olívás pizza

A fagyasztóban mindig tartok néhány elősütött pizzalapot, amit Stahl Judit receptje alapján készítek úgy, hogy a liszt felét teljes kiőrlésű tönkölylisztre cserélem. Amikor először kipróbáltam a pizzát így, álmomban sem gondoltam volna, hogy jobban fogom szeretni, mint a húsos, sonkás verziókat. Ezúttal sárgán készül ツ sárga cukkinivel és sárga paradicsommal.

Hozzávalók
  • 1 zsenge cukkini (hámozva, aki úgy szereti)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 paradicsom (hámozva és magozva)
  • kisebb maroknyi olajbogyó
  • néhány szelet mozzarella
  • pizzatészta
  • olívaolaj, vaj
  • só, bors, oregánó
Elkész­ítés
  1. A megtisztított, vékonyra karikázott vöröshagymát zsiradékon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Majd pároljuk így néhány percig.
  2. A pizzatésztát kenjük meg vékonyan olívaolajjal, terítsük be a vékony paradicsomkarikákkal, majd rakjuk rá a hagymás-cukkinis keveréket. Szórjuk meg az apróra kockázott olajbogyókkal, oregánóval és fedjük be mozzarellával.
  3. Előmelegített, forró sütőben (220 °C) 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 99 pizza és tészta (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése