2014. október 6., hétfő

Almás burgonyasaláta

Ez is egy a piknikre vitt ételek közül.

Hozzávalók
  • A salátához
    • 75 dkg burgonya
    • 12,5 dkg zeller
    • 38 dkg piros alma
    • 12,5 dkg lilahagyma
  • Az öntethez
    • 1 evőkanál pirított, vagdalt dió
    • 0,75 dl olaj
    • 1 citrom leve
    • 0,25 dl almaeceet
    • 1 tk fehérbors
    • fél csomag petrezselyemzöldje
Elkész­ítés
  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, és sós vízben puhára főzzük a zellert. 
  2. Az almákat héjasan egyforma kiskockára vágunk. 
  3. A megfőtt burgonyát, zellert és a lilahagymát karikára vágunk. Az almákkal együtt egy tálba tesszük.
  4. Elkészítjük öntetet, a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd elkeverjük a salátával.
  5. 1 napig hűtőszekrényben érleljük.
Beküldő: Fülöpné Marika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése