2014. október 1., szerda

Kati gyümölcsös sütije

A szombati találkozón többen kértétek tőlem, írjam meg az általunk vitt süti receptjét. (Ismertető: hosszú lapos dobozban volt alufólián, a tetején gyümölcs, fahéj) A recept nem a saját fejemből pattant ki, hanem a Délmagyarország "A nagy süteményes könyv" c. szakácskönyvének 82. oldalán olvastam egy receptet, és azt alakítottam kissé át. Szeretem ezt a sütit, mert gyorsan el lehet készíteni, szinte nem lehet elrontani, a tetejére rakott gyümölcsöt lehet variálni, így változatos, és ami a számomra a legfontosabb: mindig sikert arat a családom körében. (jó az "ár-érték" aránya: kis munka, nagy élvezet). Szóval mindenkinek tudom ajánlani.

Hozzávalók
  • A tésztához 
    • 4 tojás 
    • 2 pohár kefir v. joghurt (ha éppen nincs otthon, tejjel is helyettesíthető) 
    • 2 pohár cukor (a pohár innentől az egyik kefires pohár) 
    • 4 pohár liszt 
    • 1 pohár olaj 
    • 1 csomag sütőpor 
    • 1 citrom reszelt héja (többnyire ezt kihagyom) (az ALDI-ban lehet kapni olyan citromot, melynek a héja is fogyasztható, ha nem juttok hozzá bio citromhoz)
  • tetejére
    • mazsola, 
    • durvára vágott dió, 
    • gyümölcs (most magozott meggybefőttet és őszibarack befőttet raktam
    • fahéj, kristálycukor
Elkész­ítés
  1. Fakanállal összekeverem a tészta hozzávalóit, majd egy nagy tepsibe öntöm. 
  2. A tetejére mazsolát, durvára vágott diót, gyümölcsöt rakok , kicsit belenyomkodom, hogy ne álljon ki, majd megszórom fahéjjal és kristálycukorral. 
  3. 180 C° fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (kb. 30-40 perc).
Beküldő: Lipták Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése