2016. január 1., péntek

Pesztós karácsonyfa leveles tésztával

Itt is megosztom veletek ezt az aranyos kis receptet, hogy a jó ötletek ne csak a Facebook oldalon keringjenek, és jövőre is elkészíthessük azt, ami idén tetszett.



Én egy egyszerű spenót pesztót készítettem hozzá az utolsó doboz egy zacskó spenótjából, és a tészta maradék részéből, a levágott szélekből pedig kis croissant jellegű kiflik lettek.

Spenót pesztó:

  • olívaolaj
  • pici só
  • egy marék pirított napraforgómag
  • egy zacskó spenót
  • parmezán
  1. Leturmixolom a pestó összetevőit úgy, hogy az olívaolajat apránként adom hozzá, és ügyelek,
    hogy a spenótlevelekből ne legyen egy teljesen homogén massza. Fontos, hogy még őrizze meg a színét a krém, és kicsit darabos legyen.
  2. Az alábbi videón látható, hogy milyen technikával kell megcsavarni a kis ágakat, és hogyan készítsük el a fát.
  3. A maradék tésztát is használjuk fel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése