2016. január 5., kedd

Céklás gofri

Sós gofrit még sosem ettem. Ez a recept hatalmas sikert aratott. Nagy volt a hümmögés, nyammogás. Még a legkisebb is falta! Finom perec íze van, ha valamihez hasonlítani kellene.

Hozzávalók:
  • 25 dkg tönköly fehérliszt
  • 5 dkg zabliszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 3 tojás
  • 2,5 dl rizstej
  • 1 dl (kukorica)olaj
  • egy közepes cékla, lereszelve
Elkészítés:
  1. A száraz anyagokat összekeverjük.
  2. A tojássárgáját összekeverjük egy másik tálban a nedves anyagokkal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és a lereszelt céklát.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a végén beleforgatjuk a masszába.
  4. Előmelegített gofrisütőbe kanalazzuk a tésztát, és megsütjük.
Forrás: Ízek és érzések, 2015. október-november (L. Zsuzsa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése