2016. január 30., szombat

Sült quinoa zöldségekkel

Szuper egészséges wokos étel. A quinoáról bővebben olvashattok itt: http://antalvali.com/quinoa_az_inkak_szent_gabonaja_a_magok_anyja
Ebben a receptben pedig leírom nektek, hogy hogyan érdemes megfőzni ezt a klassz gabonát úgy, hogy pergős és ízletes legyen.

Hogyan főzzük a quinoát?
  • 22 dkg quinoa
  • 3 dl víz
  • pici só
  1. A quinoát először beáztatjuk legalább 15 percre, de akár egy órára is vízbe tehetjük.
  2. Ezt követően a csap alatt jó alaposan átmossuk, hogy a kesernyés ízű szaponintól megszabaduljunk.
  3. Egy kisebb lábasban enyhén sós vízben odatesszük főni a magokat, és hagyjuk, hogy felforrjon a víz.
  4. Ekkor takarékra vesszük a gázt, és 20-30 perc alatt puhára főzzük a quinoát.
  5. Közben adhatunk még hozzá egy-egy löttyintés vizet.
  6. Amikor megpuhult a quinoa, elzárjuk a gázt alatta, lefedjük, és hagyjuk, hogy felszívja a maradék vizet, és a gőzben tovább párolódjon.
  7. Végül egy nagyobb tepsibe borítjuk, és hagyjuk, hogy kihűljön, mert a sült quionához hideg gabonára van szükség.
Hozzávalók a sült quinoához:
  • egy adag főtt quinoa
  • 2 tojás
  • pici zsiradék (nálam hidegen sajtolt napraforgóolaj)
  • egy adag zöldborsó (mélyhűtőből)
  • egy nagy sárgarépa (felkockázva)
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • 4-5 káposztalevél
  • pici só
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A wokban pici olajat hevítünk, és a 2 tojásból gyorsan rántottát készítünk. Félretesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.
  3. A wokba újra olajat öntünk, majd először a fokhagymát és a vöröshagymát, majd a répát, a borsót és a káposztát sütjük-pároljuk benne.
  4. Kavargatás, dobálás mellett magasabb lángon sütjük a zöldséget.
  5. Amikor kellően puha minden, belekeverjük a kisült quinoát. Szükség esetén sózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sült tojást.
  6. Melegen tálaljuk. Grillezett házi sajttal tökéletes ebéd.
Forrás: Lengyel Zsuzsa




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése