2016. január 29., péntek

Mujadarra (kicsit másképp)

Kissé átalakítottam ezt a közel-keleti ételt, amely alapvetően rizsből és lencséből készül. Nagyon finom, laktató fogás lett. A karamellizált hagyma adagját pedig mindenképpen duplázni kell! Szuper téli étel, és a gabona + hüvelyes teljes értékű fehérjét ad.

Hozzávalók:

  • egy adag főtt bulgur
  • egy adag főtt bab
  • babérlevél
  • 2 nagy vöröshagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • barna cukor
Elkészítés:
  1. Megfőzzük a bulgurt kétszeres vízben, majd elzárjuk a gázt, lefedjük az edényt, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát.
  2. A babot is puhára főzzük sóval és babérlevéllel.
  3. A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd olívaolajat hevítünk egy kisebb serpenyőben. 20-25 perc alatt megpároljuk úgy, hogy hozzáadunk egy evőkanál barna cukrot és egy löttyintés balzsamecetet. Többször megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy ne égjen le.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése