Monok Sárától kaptuk ezt a céklatorta receptet:
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 3/4 bögre barna cukor
- 1,5 bögre reszelt főtt cékla, kb. bő egy óráig kell főzni, majd hidegen lereszelni, kb. 3-4 céklából lesz ennyi
- 1 tábla étcsoki,10 dkg
- 1 és 3/4 bögre liszt
- 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
- fél bögre dió
- 1 csipet só
- fél bögre napraforgóolaj
Elkészítés:
- A tojásokat elkeverem a cukorral és az olajjal, hozzáadom a reszelt céklát.
- Vízgőz felett felolvasztom a csokit, és a céklás masszához keverem.
- Egy másik tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, a diót és a sót.
- Óvatosan beledolgozom a lisztes keveréket csokis céklába.
- Vajjal, és liszttel kikent tortaformába beleöntöm a keveréket.
- A tetejére étcsokimáz kerül (opcionálisan).
- 150-180 fokon 50 percig sütöm, vagy tűpróbáig, amikor már nem jön ki semmi a közepébőlSára üzeni: NAGYON FINOM SÜTEMÉNY! Aki nem tudja elképzelni, gondoljon a répatortára!
Bár nem tortának sütöttem, de nagyon jó! Valamit elronthattam az arányokkal, mert nem jött fel olyan szépen, de az ízét ez nem rontotta el. :-)
VálaszTörlésLehet, hogy csak a forma miatt lett lapos. Én is megcsinálom a hétvégén!
Törlés