Hozzávalók:
- 2 nagyobb friss cékla
- 5 tojás
- 2 pohár joghurt
- 2 ek mustár
- 1 bio citrom leve
- só
- bors
- csurgatás méz
- friss zöldfűszer (petrezselyem, szárzeller stb.)
Elkészítés:
- A céklát és a tojásokat külön-külön megfőzzük, majd kockára vágjuk őket.
- Az öntetet elkészítjük, majd összekeverjük.
- Hűtőben hűlni hagyjuk, hogy az ízek összeolvadjanak.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nekem van egy olyan verzióm, hogy cékla, alma, reszelt, ecetes torma, joghurt, főtt tojás...az arányokat a rendelkezésre álló hozzávalók és ízlés alapján változtatni lehet. :)
VálaszTörlésJujjj, de nagyon jól hangzik! Köszike! Szerintem be is rakom a receptbe máris! Legközelebb kipróbálom, épp most hoztuk haza a fincsi "jughurtot" :)
VálaszTörlés