2013. augusztus 30., péntek

Körtés-túrós pite

Nagyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény finom körtével és vajas tésztával. Könnyen elkészíthető, és a tésztát sem szükséges elősütni.

Hozzávalók a tésztához:

  • 14 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg karobpor
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 4 darab körte 
  • 5 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 1 marék mazsola
  • vanília por
  • 1 bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A tésztát összegyúrjuk az alapanyagokból, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
  2. A túrót ízesítjük, a margarin felét, a cukrot és a tojássárgáját is belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  4. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy 25 cm átmérőjű formába helyezzük. A felesleget levágjuk, a széleket elegyengetjük.
  5. A tölteléket a tésztára halmozzuk, szépen elegyengetjük.
  6. A tetején ízlésesen elhelyezzük a körtéket.
  7. 160-170 fokos sütőben 40 percig sütjük. A legvégén egy kicsit emeljük még a hőmérsékletet szükség esetén.
Forrás: Rama süteményeskönyv (kis változtatással)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése