Hozzávalók a tésztához:
- 14 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 7 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 4 dkg karobpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 darab körte
- 5 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 marék mazsola
- vanília por
- 1 bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A tésztát összegyúrjuk az alapanyagokból, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
- A túrót ízesítjük, a margarin felét, a cukrot és a tojássárgáját is belekeverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy 25 cm átmérőjű formába helyezzük. A felesleget levágjuk, a széleket elegyengetjük.
- A tölteléket a tésztára halmozzuk, szépen elegyengetjük.
- A tetején ízlésesen elhelyezzük a körtéket.
- 160-170 fokos sütőben 40 percig sütjük. A legvégén egy kicsit emeljük még a hőmérsékletet szükség esetén.
Forrás: Rama süteményeskönyv (kis változtatással)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése