Tudom, hogy ez egy nagyon egyszerű étel, de hátha valakinek segít előcsalogatni egy kis gyermekkori emléket. Reformkonyha ide vagy oda, én ezt az ételt egy picike habarással szeretem a legjobban. Ha van fagyasztott gyalult tökünk, akkor kb. 15 perc alatt meg is van a főzelék.
Hozzávalók:
- egy adag gyalult tök
- 1 vöröshagyma
- só
- egy kis pohár tejföl
- pirospaprika
- 1 kanál liszt
- olaj
- kapor
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk.
- A lábast a tűzről félrehúzva jól megpaprikázzuk a pirított hagymát, majd visszahelyezzük a lábast a tűzre.
- Jöhet a tök. Akár fagyosan is beletehetjük. Jó, ha egy kicsit levet enged.
- Sózzuk, majd jöhet a kapor is.
- Fedő alatt megpároljuk, majd a pici liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése