2013. augusztus 13., kedd

Joghurtos cukkinikrémleves mentával (hidegen)

Egy frissítő nyári leves a cukkiniszezonra. 

Hozzávalók:
  • cukkini
  • víz
  • 2 pohár joghurt (natúr)
  • 3 ek frissen aprított menta
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (mozsárban összetörve)
  • a tetejére: vékonyra szeletelt cukkini, mentalevelek
Elkészítés:
  1. A cukkinit feldaraboljuk, majd fedő alatt megfőzzük annyi vízben, hogy jól ellepje.
  2. Ha megfőtt, leturmixoljuk. Turmixgépben a legegyszerűbb a nagy mennyiség miatt.
  3. Ízesítsük: citromlé, bors, só, joghurt, fokhagyma.
  4. Hagyjuk kihűlni.
(ford. L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése