Hozzávalók:
- sok-sok szilva
- 2 ek étkezési keményítő
- 3-4 ek barna cukor + egy pici a szóráshoz
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- fahéj
- 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín (vagy tej/szójatej)
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 2 tk sütőpor
- A gyümölcsöt megtisztítjuk, és egy tűzálló tálba tesszük.
- Rászórjuk a cukrot, a keményítőt, a vaníliát, a fahéjat, és kézzel jól elkeverjük.
- A tésztához a vajat apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Jól eldolgozzuk,és evőkanál segítségével a szilvára halmozzuk.
- Kis halmokat pötyögtetünk ide-oda.
- A tetejét megszórjuk barna cukorral.
- Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése